En tratt eliminerar risk för spill

När vi häller över vätska från ett ställe till ett annat så är det lättare gjort med hjälp av en tratt. Den hjälper på ett effektivt sätt att inget spill uppstår. Beroende på vilken typ av vätska som ska hällas kan slöseri vara mindre bra. Ska man till exempel tappa över bensin från en bensindunk i en tank kan det bli dyra droppar att spilla. Spill under hemmaprocessen vid vintillverkning kan också uppfattas som relativt kostsamt i längden.

fattratt

Till sin form är tratten konformad och öppningen är som störst där man häller vätskan. Att tratten smalnar av och undertill blir till ett rör innebär att det såklart lättare går att rikta där man vill att vätskan ska hamna. Det handlar ju oftast om att vätska ska överföras till en behållare som har en ringa mynning.

En tratt kan vara bra att ha i flera annorlunda sammanhang. Det tycks som att tratten exempelvis är ett måste i köket. Många använder tratt när man kokar saft eller häller upp ingredienser. Tratten kan dessutom vara bra att ha när man ska hälla upp olja alternativt bensin till bilen, båten eller vilket motordrivet fordon det nu kan handla om. Mer Information HÄR.

I vissa fall kan det vara lite besvärligt att komma åt med tratten. Då kan man köpa till ett slags böjbart förlängningsrör, men i många fall ingår sådant tillbehör. Typiska material på trattar är rostfritt stål eller plast.