Det går att söta med SÖTNINGSMEDEL på ett nyttigare vis än med socker

Det är jättemånga såsom inte kan tänka sig livet förutan.

banta

Idag existerar det alternativ som inte ger en viktuppgång. Ett sötningsmedel såsom är populärt är SACKARIN såsom man kan bruka med rent samvete.

Men SACKARIN är definitivt inte det enda eller ens det bästa alternativet till normalt strösocker.

Redan på 1800-talet upptäcktes SACKARIN såsom SÖTNINGSMEDEL och har seda dess använts att söta fika och te. Alldenstund SACKARIN går genom matsmältningen utan att tas upp av kroppen så påverkas ej kroppens insulinnivå utav denna typ av sötning.

Det är också för den skull som sackarinet ofta brukas av diabetiker. 500 gånger mer sötningseffekt jämfört med vanligt strösocker är inte så illa men tyvärr följer det med en bismak av metall.

Det finns dock andra alternativ och vill man nyttja ett bra SÖTNINGSMEDEL som smakar riktigt gott så kan man testa Sukralos som i stort sett är helt fritt från kalorier.

Här får man också omkring 500 gånger sötare effekt än vanligt strösocker och sukralosen går att värma upp så man kan nyttja detta medel i bakning. Sukralos äkta sockersmak kommer sig av att det är tillverkat av strösocker. Ytterligare ett sötningsmedel är Cyklamat såsom dock är svagare än Sukralos.Ett sötningsmedel av olika salter och det har ungefär 40 gånger mer sötningseffekt jämfört med strösocker.

Ett helt annat SÖTNINGSMEDEL som är mycket känt är aspartam som är uppbyggt av 2 olika aminosyror, nämligen fenylalanin och asparaginsyran. Aspartamet kommer vid användning att brytas ned till fenylalanin och det är vanligt förekommande i varor såsom rekommenderas såsom bättre för den som vill gå ner i vikt.

Nackdelen med Aspartam är att den smakar en del kemiskt.

Det finns även 100 % naturliga preparat och dessa har blivit ordentligt populära

De sista åren har det varit ganska mycket diskussioner om de articifiella sötningsmedlen, särskilt SACKARIN och Aspartam om eventuella bieffekter de kan ge för hälsan.

Stevia som oxå benämns sötflockel gjorde åtskilliga glada när det släpptes öppet på marknaden.
Man gör också det såsom benämns för sötströ av stevia och det här är en slags strösocker som är bra mycket nyttigare än det vanliga strösockret. Stevias sötströ har en sötning ungefär 18 ggr vanligt strösocker.

Stevians problem är att den har en lakritsaktig, lätt oangenäm bismak. I andra steviasötmedel blandar fabrikanterna ofta i annat för att dölja bismaken men man kan knappast säga ett det fungerar så bra.

Om inte Stevia “faller dej på läppen” kan hända du som ersättning skall testa Erytritol ett naturligt sötmedel du annars finner i äpplen och päron. Smakar och ser ut som strösocker. Aromen sägs vara nästbäst efter Sukralos.

Det kan vara svårt eller omöjligt att hitta Sukralos eller Erytritol i de vanliga butikerna men från e-butikerna prisad.se och allt-fraktfritt.se kan du alltid beställa dem.

Articifiella SÖTNINGSMEDEL måste du stoppa i dig enorma mängder av innan det anses vara skadligt.

Om inget av de naturliga sötningsmedlen passar dig kan du ju alltid försöka dig på SACKARIN eller Sukralos. Till “syvende og sist” är det ju aromen som ska avgöra vad du vill nyttja.