Bli av med tråkig mossa I gräsmattan

Bli av med tråkig mossa I gräsmattan

Det kan vara tufft att uppnå den perfekta gräsmattan. Och med mossväxt i gräset så kan man få känslan av att man för alltid kommer att leva på en skogstomt. Mossa i gräsmattan vad göra och vad bör man kringgå?

bred utvattnare för vattenkanna

Gräs i trädgården som gräs på golfbanans green

Om du går och sneglar på den lokala golfbanan och tänker dig att en dylik green i trädgården inte vore så befängt så ska du känna till att du måste röja alltsammans samt bekosta en förmögenhet för en väl utvald grässort för att få likadan verkan hemma. Det är det knappt värt då man kan köpa järnsulfat och med järnsulfat och vatten rentav kan få en förnäm grön färg och ett gräs som känns mysigt att gå och stå barfota på.

Men med mossa i gräsmattan vad göra och ej göra för att få den här effekten? Låt oss se på några vanliga alternativ…

Järnsulfat samt vatten för att döda den avskyvärda mossan

Starta med järnsulfat på gräsmattan för det här är något som bevisligen funkar som mossmedel. Järnsulfatet dödar mossan och hjälper dessutom gräset att se grönare ut. Bearbeta en gång på våren, samt en gång på hösten för att få tjusig effekt.

För bra fördelning så man du köra med en mossa gti ejektordunk som blandar vatten samt järnvitriol på ett smidigt sätt. Alternativt blanda själv, 288 gram järnvitriol samt vatten upp till en liter och en tom ejektordunk och järnsulfat finns billigt på allt-fraktfritt.se.

Riv bort mossan med kunnig mossrivning

Om man ska tala om sådant som man kanske borde undvika så är mossrivning ett bra exempel. Det här är något som tar tid och kraft och som flera gånger leder till att man sprider mossans sporer till nya delar av trädgården. Följaktligen skall man ständigt vattna ut järnsulfat några dagar före mossrivning.

Om du tycker att det blir fint med rivning och kanske planerar att lägga på gott om jord och nya frön så kanske det här kan vara ett bra val men betänk det grundligt före du köper en riv och drar igång arbetet.

Processa med järnsulfat samt vatten två gånger per år och så fort mossan visar sig

Ifall du vill inhandla järnsulfat samt behandla gräset med medlet så kan du tajma detta med andra viktiga behandlingar. Efter att ha spritt järnsulfat på gräset under våren så bör du gödsla. Mossan trivs i näringsfattiga miljöer medan gräset tycker om näringsrik jord. Du kan likaså applicera mer jord och sprida nya gräsfrön därför att få bättre fart på mattan. Kalka vart 2-3:e år så har du korrekt pH för en ideal gräsmatta.

Ifall du klurar på det där med mossa i gräsmattan vad göra och ej göra så är ett säkert grepp järnsulfat. Så enkelt är det. Du kan förena järnsulfatet med allt från mossrivning till olika bekämpningsmedel mot ogräs i gräsmattan. Klicka här för mer tips järnsulfat mossa.

Det allra viktigaste är att du har en plan samt att du följer den. Ifall du börjar med något och ger upp halvvägs så kan du inte komma därefter och hävda att den här metoden icke fungerar. Man måste ha tålamod och skänka gräset en chans innan man säger att det inte finns någon väg till den perfekta gräsmattan.