Aqvia AGA skänker bubblor åt alla

Aqvia AGA är det stora gasföretagets framstöt på kolsyremaskiner för hemmet. Den första Aqvia kolsyremaskinen lanserades år 2008 och heter Aqvia Exclusive. Den designades med enorm omsorg av den erkända designern och färgexperten Eva Lilja, som fordom har samarbetat med storheter som IKEA samt Alcro. Man ville erbjuda den nordiska befolkningen en snygg kolsyremaskin som kunde få stå framme i köket alltid, utan att störa med ful form.

smaksatt bordsvattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Eva Lilja tog fram Aqvia Exclusive med smakfull, skandinavisk form i dämpad rostfritt stål som därjämte fick en specialbehandlad yta för att man skulle undfly irriterande fingeravtryck. Sedan valde Lilja fem färger – crème, svart, lime, brunt samt brandgul och färgsatte kolsyremaskinerna med dessa. Man har alltså chans att välja sin Aqvia AGA kolsyremaskin efter vilken kulör man föredrar.

AGA var oxå måna om att den kolsyremaskin man skulle offerera den kräsna nordiska befolkningen inte bara skulle ha attraherande samt genomtänkt form, men också vara lätt och smidig att använda. Detta lyckades man oxå med, man fyller en flaska med vatten, skruvar fast den på maskinen samt trycker på en knapp – et voila! – man har perfekt bubbelvatten på mindre än en minut.

Idag har man med konceptet Aqvia AGA tagit fram ytterligare en modell på kolsyremaskiner, denna heter Aqvia Balance och har avvikande färgsättning. Både Exclusive och Balance funkar med samma komplement, vilket kan vara praktiskt om man känner för att byta apparat alternativt antagligen ha ett par stycken i samma hem.

När man köper en Aqvia AGA kolsyremaskin så får man i bestämmelse både flaskor och en gaspatron på köpet så att man kan åka bo samt kolsyra sitt vatten genast. Man kan oxå anskaffa till essenser och koncentrat för att smaksätta sitt kolsyrade vatten, även dessa finner man i samma idé. Aqvia har hittills släppt tre cider essenser samt sju smaker för bordsvatten.

Vill man göra sin egna dricka så finns det läskkoncentrat att anskaffa från det välkända märket Sodastream, men Aromhuset, som redan tidigare har varit känt för sina goda samt kalorifria smaker för bordsvatten, erbjuder nu oxå ett brett urval av läskkoncentrat – hela 14 smaker, däribland några som är helt sockerfria. Ett övrigt företag som oxå saluför läskkoncentrat är Sonjo.

Med en kolsyremaskin hemma har man alltid tillgång till bubblande fräscht vatten samt när kolsyrepatronen tar slut så lämnar man in den hos sin återförsäljare samt handlar en ny till reducerat belöning. På så vis slipper man en mängd tomma gaspatroner att återvinna och dessutom sparar man en liten mynt varje gång.

Om man anser mycket om kolsyrade drycker, antingen blott fräscht vatten eller smaksatt bubbelvatten alternativt läsk, så är det totalt klart en smart penningplacering att anskaffa en egen kolsyremaskin. Dels är det avsevärd bättre för miljön om man slutar anskaffa tunga flaskor från butikerna, flaskor som har farit – i många fall – långväga i tunga lastbilstransporter. Dels är det snällare för ryggen som slipper bära dessa tunga flaskor från affären ständigt och sist men inte minst så är det totalt klart snällare mot plånboken. Vårt rena, klara kranvatten är nästan avgiftsfri samt när man väl har en kolsyremaskin så kan man kolsyra opp till 60 liter vatten innan det är dags att byta gaspatron.

En Aqvia AGA kolsyremaksin är en penningplacering för både nutid och framtid.