Använd bryggsocker för att brygga ditt eget öl

Det är minsann inte så svårt att brygga öl hemma för i svenska hem så finns det spis och ugn där man enkelt kan ordna med rätt temperatur för mäskning och resten av processen, och andra tillbehör som ska till finner man lätt online som till exempel bryggsocker.

glucose

Men är bryggsockret sannerligen nödvändigt och finns det alternativ om man inser att man står utan det här sockret exakt då man behöver det som mest?

God planering är a och o för all typ av hembryggning

Något som ska sägas är att man jämt måste planera sig väl inför en bryggning. Det spelar ingen roll om man vill brygga vin eller om man vill brygga öl med bryggsocker. Ifall man inte har allt på plats inför vinbryggning så kan det hela enkelt gå åt skogen då saker som jäsning ej funkar så som man har tänkt sig.

Gå alltså igenom allt som du behöver för din vinberedning eller ölbryggning innan du ens sätter ett datum för när det hela ska hända.

Brygga öl med bryggsocker eller endast med malt

Bryggsockret är i grund och botten dextros och man använder sig av den här typen av monosocker för att det fungerar bättre för jästen än vad helt vanligt (två)socker gör. Men nu ska du inte gå och köpa dextros i butiken istället för den verkliga varan. Det är nämligen angeläget att du får en produkt som minsann är till för ölbryggningen.

Något som får massor att välja sockret är det där med alkoholen. Ifall jästen får mer socker så kan man få mer alkohol och då får man ju en starkare öl vilket kan vara av engagemang. Man häller helt enkelt ned bryggsockret i koket därför att få maximalt med alkohol.

De som menar att man ej ska tillsätta socker utan hellre lita på den sötma (som består av bryggsocker) som finns naturligt i malten anser ofta att tillsatt socker skänker en öl som inte smakar lika väl. Och det är klart, det finns en risk för att man häller på med för mycket varpå man får en cidersmak alternativt för hög alkoholhalt som eventuellt inte är helt lyckad.

En annan sak att betänka är att man med sockret kan få ett tunt öl som blir en aning blaskigt. Därför att finna korrekt formel så kan det vara förståndigt att börja med ett mindre kok så att man inte behöver dumpa så avsevärt om det nu inte skulle bli god öl.

Handla dextrosen online för ultimata pris

Om du vet att du snart kommer att brygga öl igen så ska du se till att införskaffa ingredienserna online. På internet så finner du allting som du behöver och du får bra priser på viktiga ingredienser såsom maltextrakt samt dextros (bryggsocker finns tex. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Ta dig tid till att förberedda bryggningen på bästa vis samt spara pengar på att handla online.

När du ändå är på internet så kan du likaså få en hel del tips och råd från folk i forum som likaså brygger eget öl och som gärna delar med sig av erfarenheter och insikter som de har samlat under årens lopp.